سازهای ارکستر 1
ارکستراسیون یا سازآرایی یکی از شاخههای مهم آهنگسازی است و به مراحل عملی نوشتن یک قطعه موسیقی برای ارکستر گفته میشود. به عبارت دیگر ارکستراسیون انتخاب و ترکیب سازها برای ساختن یک قطعه موسیقیِ ارکستری گفته میشود. ارکستراسیون دانشی است که آهنگساز با استفاده از آن میآموزد که چگونه یک آکورد را به طور متعادل بین گروههای ارکستر توزیع کرده و چگونه به یک صدای متعادل و منطقی دست پیدا کند و چگونه ملودی را برجستهتر از بخشهای دیگر نشان دهد.
همچنین چگونه میتوان از سازها و رنگهای مختلف ارکستری استفاده کرد و جملههای موسیقی را با طرحهای متنوع ارکستری کنار هم قرار داد از چه سازهایی در ارکستر استفاده میشود؟
۱-سازهای بادی چوبی زیرمجموعهای از سازهای بادی است. تولید صدا در سازهای بادی چوبی از دو طریق انجام میگیرد، از همین رو سازهای بادی چوبی به دو دسته تقسیم میگردند. * سازهای بادی چوبی بیزبانه (بی قمیش) * سازهای بادی چوبی زبانهدار (با قمیش)
۲-سازهای بادی برنجی دستهای از سازهای بادی ارکستر سمفونیک، از دسته شیپورها است که سابقا از مس ساخته میشد و امروزه از برنج ساخته میشود. در این دسته از سازها تولید صدا از طریق لرزش سریع لبهای نوازنده در درون کاسه دهنی حاصل میشود مانند ترومپت، ترومبون و توبا. جنس سازهای این خانواده همگی بدون استثنا از برنج (آلیاژی از مس) میباشد. در این سازها صدا توسط ارتعاش لبهای نوازنده تولید میشود.